meta name="verify-v1" content="yr4XB5X1m0QGkABFNTSlwp8XR+2yjjAje2XhsfcgBsY="

Att välja lucka

Det finns många typer av luckor att välja mellan, här nedan kan du läsa om både för och nackdelar med de olika typerna. Sjävklart kan vi leverera alla typer av luckor

Klokast och miljövänligast, när man ska välja lucka, är att välja en lucka som är av hög kvalitet och har lång hållbarhet.

Ladda ner broschyrer med ännu fler olika luckor på tillbehörssidan.

Målad lucka

Målad lucka är oftast tillverkad av MDF, som är ett skivmaterial som är väldigt finkornigt och därför kan man enkelt göra detaljerade urfräsningar.

Fördelar: Billig och oftast kan man få den i alla möjliga färger, då man ju kan bryta fram valfri färg.

Nackdelar: Ömtålig tål inte mycket vattenspill och inte heller omild behandling. Ljusa färger mörknar med tiden.

Laminerad lucka

Laminerade luckor är oftast gjorda av MDF som grund, som gör det lätt att fräsa olika mönster på luckan. Finns  i thermolaminat och högtryckslaminat samt microlaminat (melamin).

Fördelar: Luckorna tål slag och vatten på ett helt annat sätt än målat. Håller färgen bättre än målat. Helt enkelt högre kvalitet.

Nackdelar: Något dyrare än målade luckor och man kan bara välja färger av befintliga laminat.

 

Massiv trälucka

Massiva träluckor görs som namnet antyder av massivt trä, trä är ett levande material.

Fördelar: Naturligt material och snygga

Nackdelar: Prismässigt ligger dessa mycket högre än både målat och laminat. Då trä är ett levande material finns risk att luckorna slår sig. Vissa träslag är mjuka och kan vara lätta att stöta märken i. Träluckor är oftast klarlackade och mår inte så bra av vattenspill.

Fanerad lucka

Fanerade luckor är oftast gjorda av spånskiva eller MDF, som har ett överdrag av tunt trä. De går oftast bara att få med slät yta.

Fördelar: En stöt tåligare yta än massivt trä, inte lika känslig, något billigare än massivt trä.

Nackdelar: Billigare än massiva träluckor men fortfarande ganska dyra prismässigt. Klarlacken mår inte så bra av vattenspill.

Så här går det till

Välj

Välj vilken typ av lucka du vill ha, komplettera med moderna handtag. Kanske du vill ha nya bänkskivor? Moderna funktioner som stora lådor i stället för vanliga skåpar (det kan vi montera i dina gamla skåpar).

Kontakta

Vår representant och boka en tid för personligt besök hemma hos dig, då vi tillsammans går igenom dina önskemål, tittar på olika alternativ, färger, lucktyper, handtag mm.. Du får se luckor hemma i ditt eget kök. Vi mäter upp dina luckor och lämnar ett fast pris, innan du gör din beställning. Vi kan hjälpa dig med råd och tips eftersom vi har flerårig vana av köksrenovering.

Leverans

Efter några veckor levereras ditt nya kök direkt från fabrik, du har gott om tid att kanske tapetsera om eller göra andra förberedelser.Normal leveranstid är oftast mellan 3 och 6 veckor.

Montering

Efter endast en arbetsdag är de flesta kök färdiga att tas i bruk (det beror naturligtvis på hur omfattande renovering du vill göra) . Snabbt och enkelt. Oftast behöver du inte ens tömma skåparna innan vi monterar dina nya luckor.

Och du, glöm inte att du kan göra rotavdrag på arbetskostnaden.

Se hur tillverkningen går till hos vår leverantör Kensapuu OY