meta name="verify-v1" content="yr4XB5X1m0QGkABFNTSlwp8XR+2yjjAje2XhsfcgBsY="

BÄNKSKIVOR

 

En av de mer kostsamma delarna av en köksrenovering är att byta bänkskivor.

Den billigaste och mest populära typen är det vi förr kallade ”perstorpsplatta” en högtryckslaminerad skiva som oftast tål det mesta och är oerhört hållbar. Den finns numera att få både med rak framkant och lätt rundad (postformad).

Det finns ett mycket stort utbud av olika mönster, träimitation av olika slag samt olika stenmönster är väl de populäraste men även olika andra mönster finns. En laminatskiva kräver inget underhåll.

En varning att se upp med när det gäller laminatskivor är att det finns billiga laminat som är så oerhört tunna att de inte tål exempelvis att man drar en varm panna från spisen över på bänkskivan utan att förstöra laminatet. Dessa skivor säljs ofta som lågprisprodukt i byggvaruhandeln och håller aldeles för låg kvalitet.

Till laminat skivor kan man få framkantslister i olika format de finns i pvc trä metall mfl. exempel här nedan.

Man kan nunera även få diskhon underlimmad vilket betyder att diskhon monteras på fabrik och laminatet eller träet går ut över kanten på diskhon vilket ger ett snyggt och gediget intryck. Underlimmning med håltagning kostar några tusenlappar extra.Skarvningar vid hörn och mötande skivor skarvas med ett kopplingsbeslag (gängstång på undersidan) och en skarvmassa som ger en nästan osynlig och tät skarv.

Massiva träskivor finns i ett stort antal träslag och olika limmningar. Träskivor är vesäntligt mycket ömtåligare än laminatskivor och nackdelen är r är att man har ett krävande underhåll (de behöver oljas in ofta, speciellt i början) och att priset är avsevärt högre än en laminerad skiva.

Hos oss kan du beställa dina bänkskivor måttanpassade precis som du vill ha dem, välkommen med din förfrågan.

Exempel på massiva träskivor

Exempel på kantlist att kombinera med laminat

Everest 5568 högblank
 

Underlimmad diskho i massiv träskiva / Laminatskiva